Kaparová omáčka
35 min.
Ingredience
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceKapary sterilované
- 1kusŠalotka
- 350mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
798 mg
Cukr
70 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku nasekáme a na rozehřátém másle podusíme. Kapary necháme okapat a přidáme k cibuli. Přilijeme vinný ocet, vývar a zvolna asi 20min provaříme.
- 2Přimícháme nasekané bylinky, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčka je vhodná k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.