Kapary s česnekem a s chřestem
50 min.
Ingredience
- 340gramůChřest zelený
- 1lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKapary
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kostkaCukr kostkový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
61 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
59 mg
Cukr
286 mg
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Necháme okapat.
- 2Troubu předehřejeme na 200°C. Na pekáč nalijeme olej, na který nasypeme kousky uvařeného chřestu a ty v oleji obalíme. Na naolejované kousky chřestu na pekáč nasypeme pokrájené kousky česneku a sterilované kapary, které jsme osušili v utěrce od nálevu. Pokrm dochutíme pepřem a solí. Poté pekáč dáme do trouby a pokrm pečeme 10 minut, dokud chřest nezměkne a neztmavne.
- 3Podáváme horké, polité pomerančovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.