Kapiový salát s těstovinami pro celiaky
40 min.
Ingredience
- 150gramůNudle pohankové
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 5kusůRajčata
- 1kusCibule
- 1kusSalát ledový
- 1kusZelí čínské
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceProvensálské koření
- 10gramůSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V osolené vroucí vodě uvaříme pohankové těstoviny. Po uvaření necháme okapat na sítu.
- 2Než se těstoviny uvaří, očistíme zeleninu - cibuli nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, čínské zelí a ledový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme je na podobně velké kousky jako salát a čínské zelí, rajčata nakrájíme na kousky.
- 3V hluboké míse smícháme olivový olej s plátky česneku a s kořením. Dále do mísy přisypeme uvařené těstoviny, nakrájenou zeleninu a důkladně promícháme. Hotový salát necháme v lednici před servírováním asi 1 hodinu uležet.
- 4Salát podáváme studený, jako hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.