Kapiový salát s těstovinami pro celiaky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vroucí vodě uvaříme pohankové těstoviny. Po uvaření necháme okapat na sítu.
  • 2
    Než se těstoviny uvaří, očistíme zeleninu - cibuli nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, čínské zelí a ledový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme je na podobně velké kousky jako salát a čínské zelí, rajčata nakrájíme na kousky.
  • 3
    V hluboké míse smícháme olivový olej s plátky česneku a s kořením. Dále do mísy přisypeme uvařené těstoviny, nakrájenou zeleninu a důkladně promícháme. Hotový salát necháme v lednici před servírováním asi 1 hodinu uležet.
  • 4
    Salát podáváme studený, jako hlavní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.