Kapr dušený na pivě s houbami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
657 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme, okmínujeme, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom porce obalíme v mouce a osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém sádle.
  • 3
    Usmažené ryby z pánve vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme nakrájené houby, osolíme je, vrátíme zpět rybu, podlijeme ji pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Rybu a šťávu nakonec dochutíme pepřem a solí a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.