Kapr dušený na pivě s houbami
35 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaKmín drcený
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
657 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 2Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme, okmínujeme, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom porce obalíme v mouce a osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém sádle.
- 3Usmažené ryby z pánve vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme nakrájené houby, osolíme je, vrátíme zpět rybu, podlijeme ji pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Rybu a šťávu nakonec dochutíme pepřem a solí a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.