Kapr dušený na pivu
95 min.
Ingredience
- 240gramůKapr obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 20gramůOlej rostlinný
- 60gramůCibule
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
757 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na proužky, kapra naporcujeme. Ustrouháme kůru z půlky citronu.
- 2Kapra osolíme, zakapeme pivem a v misce pod fólií necháme zhruba hodinu odpočinout.
- 3V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, na ni vložíme porce kapra, přilijeme zbylé pivo, zasypeme citronovou kůrou, okořeníme kmínem, paprikou a kapra pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 4Jako přílohu volíme restované brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.