Kapr dušený s paprikami
50 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPaprikové lusky čerstvé
- 5kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 1hrnekVoda pitná
- 600gramůKapr obecný
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme, urovnáme těsně vedle sebe do zapékací mísy. Mezery mezi porcemi vyplníme oloupanou, nakrájenou cibulí, kořením a očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami. Povrch poklademe vločkami másla, přilijeme trochu horké vody a pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě.
- 2Téměř měkké porce ryby posypeme nastrouhaným sýrem, bez pokličky ještě krátce zapečeme.
- 3Podáváme s petrželkovými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.