Kapr grilovaný na fenyklu
25 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceFenykl čerstvý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kilogramyKapr obecný
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
512 mg
Cukr
343 mg
Postup přípravy
- 1Kapra osušíme, dáme do něho fenykl s citronovou kůrou, zalijeme ho citronovou šťávou, olejem, opepříme ho a osolíme a necháme marinovat.
- 2Fenykl vyndáme z kapra, rozložíme ho na gril, položíme na něj rybu a zalijeme ji polovinou marinády, pak grilujeme asi 7 minut, obrátíme kapra na druhou stranu a grilujeme dalších 8 minut, dokud není ryba hotová.
- 3Sejmeme rybu z grilu a fenykl pod ní zapálíme, aby měla ryba patřičnou chuť. Ugrilovaného kapra podáváme s fenyklem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.