Kapr jako námořník
70 min.
Ingredience
- 350mililitrůVoda pitná
- 1kilogramKapr obecný
- 170gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyCibule
- 20kusůBílá cibulka
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra vykostíme, nakrájíme na větší kostky, vložíme do kastrolu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pepř a sůl, zalijeme vínem a 1/4 l vody, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Povaříme 4 minuty, pak odstavíme z ohně, porce masa vyjmeme a uchováme v teple. Vývar přecedíme.
- 2Za 100 g másla a 2 lžic hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme metlou na řídkou omáčku, kterou na mírném ohni vaříme, až omáčka zhoustne.
- 3Očištěné žampióny nakrájíme na plátky, dáme do malého hrnku, zalijeme trochou vývaru a přiklopené téměř nasucho vaříme přibližně 5 minut.
- 4Malé cibulky oloupeme, naskládáme do malého pekáčku vymazaného 70 g másla, přidáme 1 lžičku cukru, přisolíme, zalijeme 100 ml vody a v troubě upečeme dorůžova. Do hotové omáčky vmícháme šlehačku.
- 5Na porce kapra navršíme cibulky a žampióny a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.