Kapr Motihari
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 1lžícePasta česneková
- 1lžícePasta zázvorová
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceChilli koření mleté
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžíceTamarindová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 100gramůStrouhanka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
730 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu zbavíme nečistot, opláchneme a naklepeme. V míse smícháme polovinu zázvorové a česnekové pasty, 1,5 lžíce šťávy z citronu, chilli, kurkumu a špetku soli. Vzniklou směs naneseme na filety a necháme 30 minut marinovat.
- 2Tamarind ponoříme na 30 minut do vody. Následně z něj vymačkáme vodu a smícháme ji se strouhankou.
- 3Smícháme mouku, vejce, zbytek zázvorové a česnekové pasty, sůl a citronovou šťávu a vytvoříme hladké těsto.
- 4Filety obalíme nejprve v těstíčku, následně ve strouhance smíchané s tamarindem a potom osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.