Kapr Motihari

60 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
730 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu zbavíme nečistot, opláchneme a naklepeme. V míse smícháme polovinu zázvorové a česnekové pasty, 1,5 lžíce šťávy z citronu, chilli, kurkumu a špetku soli. Vzniklou směs naneseme na filety a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Tamarind ponoříme na 30 minut do vody. Následně z něj vymačkáme vodu a smícháme ji se strouhankou.
  • 3
    Smícháme mouku, vejce, zbytek zázvorové a česnekové pasty, sůl a citronovou šťávu a vytvoříme hladké těsto.
  • 4
    Filety obalíme nejprve v těstíčku, následně ve strouhance smíchané s tamarindem a potom osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.