Kapr na cibuli s mátou
45 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 100gramůRýže loupaná
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1kusMáta
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1000gramůKapr obecný
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
39 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osolíme.
- 2Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Smícháme se spařenou, propláchnutou rýží a směs urovnáme na dno vymaštěného pekáčku. Na cibuli s rýží položíme připravené porce kapra.
- 3V hrnku zahřejeme 3 lžíce oleje, přidáme mouku, špetku papriky a 2 dl vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a nalijeme na porce kapra. Na každou porci položíme lístek máty.
- 4Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, dokud se nevsákne všechna tekutina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.