Kapr na kari
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,3litrVývar z hovězích kostí
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1kilogramKapr obecný
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
349 mg
Cukr
711 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra nakrájíme na kousky, osolíme a posypeme kari kořením.
- 2Připravené kousky ryby pečeme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Nakonec podlijeme vývarem a přilijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku a povařili.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.