Kapr na maďarský způsob pro celiaky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
66 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
53 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Odkrojíme mu hlavu, ploutve s ocasem a kapra naporcujeme. Oloupeme a omyjeme mrkev a brambory. Červenou papriku (kapii) rozkrojíme a podélně nakrájíme na proužky. Mrkev nakrájíme na tenké hranolky. Bezlepkový měkký salám též nakrájíme na hranolky. Pomocí špikovací jehly porce kapra protkneme salámem, mrkví a paprikou. Kapra osolíme, posypeme bezlepkovým dochucovacím kořením a posypeme drceným kmínem z každé strany.
  • 2
    Pekáč vytřeme olejem, vyložíme ho brambory, které jsme pokrájeli na plátky. Na brambory položíme porce kapra kůží navrch.
  • 3
    V misce si rozmícháme smetanu, bezlepkovou hořčici a rozpuštěným máslem
  • 4
    Směsí zalijeme kapra a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatohněda při 190°C-200°C přibližně 35-40 minut. Po dobu pečení poléváme vzniklou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.