Kapr na maďarský způsob pro celiaky
60 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 80gramůMrkev kořen
- 600gramůBrambory
- 80gramůKapie
- 2,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyHořčice bezlepková
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyGrilovací koření bezlepkové
- 100gramůSalám měkký bezlepkový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
66 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
53 mg
Postup přípravy
- 1Dobře očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Odkrojíme mu hlavu, ploutve s ocasem a kapra naporcujeme. Oloupeme a omyjeme mrkev a brambory. Červenou papriku (kapii) rozkrojíme a podélně nakrájíme na proužky. Mrkev nakrájíme na tenké hranolky. Bezlepkový měkký salám též nakrájíme na hranolky. Pomocí špikovací jehly porce kapra protkneme salámem, mrkví a paprikou. Kapra osolíme, posypeme bezlepkovým dochucovacím kořením a posypeme drceným kmínem z každé strany.
- 2Pekáč vytřeme olejem, vyložíme ho brambory, které jsme pokrájeli na plátky. Na brambory položíme porce kapra kůží navrch.
- 3V misce si rozmícháme smetanu, bezlepkovou hořčici a rozpuštěným máslem
- 4Směsí zalijeme kapra a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatohněda při 190°C-200°C přibližně 35-40 minut. Po dobu pečení poléváme vzniklou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.