Kapr na pivu s křenem
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50mililitrůOlej stolní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceKřen
- 1lžičkaCukr moučkový
- 800gramůKapr obecný
- 1krajícChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osolíme a opepříme. Z krajíce chleba odkrojíme kůrku, střídku nastrouháme do misky a zalijeme pivem.
- 2Připravené porce kapra zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. V pivu namočený chléb rozmělníme na kaši a vlijeme do pánve. Rozmícháme, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvíli povaříme a nalijeme na kapra.
- 3Porce kapra upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným křenem.
- 4Podáváme s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.