Kapr na polský způsob
95 min.
Ingredience
- 1500gramůKapr obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1gramJalovec
- 1gramPepř černý celý
- 200gramůPórek
- 60gramůMrkev kořen
- 80gramůCibule
- 40mililitrůOcet vinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2litryVoda pitná
- 6gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra omyjeme a odřízneme mu hlavu a ocas. Rybí hlavu a ocas dáme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, jalovec a očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu - pórek, mrkev a cibuli. Uvedeme k varu, dolijeme ocet a zvolna vaříme 20 minut. Petržel nasekáme na drobné kousky.
- 2Zbytek ryby naporcujeme a jednotlivé kousky vložíme do vývaru z rybí hlavy a zeleniny a zvolna vaříme 25 minut, poté vyjmeme. Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a umícháme zlatavou jíšku. Do té za stálého míchání vmícháme zeleninový vývar a pivo. Osolíme a opepříme. Získanou omáčkou přelijeme uvařeného kapra, posypeme sekanou petrželí a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.