Kapr na řecký způsob
40 min.
Ingredience
- 240gramůKapr obecný
- 40gramůOlej rostlinný
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2špetkySůl
- 2gramySacharin
- 8kusůOlivy zelené
- 20gramůKečup
- 2plátkySalát hlávkový
- 0,5kusCitrony
- 0,5decilitrVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme. Vymačkáme šťávu z půlky citronu, uvařené slepičí bílky jemně nasekáme.
- 2Rybu osmažíme na polovině oleje. Druhou polovinu oleje v mezičase smícháme s citronovou šťávou, vínem a kečupem. V malém rendlíku necháme směs přejít varem. Podle potřeby dochutíme umělým sladidlem.
- 3Usmaženého kapra přeložíme na nahřáté talíře, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme sekanými bílky. Porce zdobíme plátkem salátu a olivou.
- 4Jako přílohu volíme šťouchané brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.