Kapr na římský způsob
50 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKapr obecný
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 4lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCibule
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kapra vyřízneme páteř a ploutve, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme.
- 2V rendlíku rozehřejeme 120 g másla, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme vínem s vodou, přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky.
- 3Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10—12 minut.
- 4Porce kapra vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřátou mísu. Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme vývar v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.
- 5Vzniklou omáčkou přelijeme rybu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.