Kapr na římský způsob

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kapra vyřízneme páteř a ploutve, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme 120 g másla, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme vínem s vodou, přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky.
  • 3
    Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10—12 minut.
  • 4
    Porce kapra vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřátou mísu. Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme vývar v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.
  • 5
    Vzniklou omáčkou přelijeme rybu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.