Kapr na rýži
60 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 200gramůRýže dušená
- 40gramůSlanina vepřová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůPaprika zelená
- 150gramůMrkev kořen
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, odšupinovaného kapra naporcujeme a osušíme. Každou porci nařízneme do kříže tak, aby se pod kůži dal zasunout plátek slaniny, plátek mrkve a zelené papriky. Porce osolíme a pokapeme citronem. Polovinou másla vymažeme pekáč a na jeho dno rozprostřeme dušenou, osolenou rýži. Poklademe porcemi kapra, zalijeme smetanou, poprášíme paprikou a poklademe plátky zbylého másla. Zapečeme ve středne vyhřáté troubě asi 30 minut dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.