Kapr na rýži

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného, odšupinovaného kapra naporcujeme a osušíme. Každou porci nařízneme do kříže tak, aby se pod kůži dal zasunout plátek slaniny, plátek mrkve a zelené papriky. Porce osolíme a pokapeme citronem. Polovinou másla vymažeme pekáč a na jeho dno rozprostřeme dušenou, osolenou rýži. Poklademe porcemi kapra, zalijeme smetanou, poprášíme paprikou a poklademe plátky zbylého másla. Zapečeme ve středne vyhřáté troubě asi 30 minut dočervena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.