Kapr na slanině
60 min.
Ingredience
- 200gramůAnglická slanina
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
49 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme jej do nahřáté zapékací mísy, celého pokryjeme plátky slaniny a kolem rozložíme kousky másla.
- 2Pečeme v silně vyhřáté troubě. Po několika minutách pečení, když se začne máslo škvířit, přilijeme víno a šťávou kapra poléváme - to opakujeme každých 5 minut.
- 3Asi po 40 minutách pečení je kapr upečen dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.