Kapr na smetaně
50 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPaprika mletá pálivá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůKapary
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůBrambory vařené
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
43 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáčku, podlijeme polovinou smetany a posypeme mletou paprikou. Přidáme máslo, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
- 2Porce kapra vyjmeme, přilijeme zbytek smetany, vmícháme žloutky, kapary, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem.
- 3Porce kapra upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.