Kapr na víně s ořechy
48 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3špetkySůl
- 4lžíceKečup
- 6lžicVíno červené
- 3lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 800gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
463 mg
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí, ořechy posekáme nahrubo.
- 2Kapra naporcujeme, potřeme česnekem, obalíme v mouce a v hluboké pánvi na oleji opečeme. Poté ke kapru přilijeme čtyři lžíce vína a dusíme. Když je ryba poloměkká, potřeme ji kečupem, přilijeme zbylé víno (pokud je třeba i teplou vodu) a dusíme doměkka. Na závěr ve šťávě rozpustíme máslo.
- 3Porce kapra servírujeme posypané ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.