Kapr nazeleno
50 min.
Ingredience
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramKapr obecný
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
547 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného, omytého kapra nakrájíme na menší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou je uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji rybím vývarem za stálého míchání tak, aby se uvařila polohustá omáčka. Dobře promícháme, přidáme nasekanou petrželku a chvíli povaříme.
- 3Nakonec do omáčky přidáme žloutky, rozkvedláme je a vložíme porce ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.