Kapr pečený na sušené šalvěji
30 min.
Ingredience
- 200gramůKapr obecný
- 20gramůOlej rostlinný
- 20gramůKřen
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 4lžičkyŠťáva citrónová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
320 mg
Vápník
52 mg
Postup přípravy
- 1Křen ustrouháme na jemném struhadle, kapra naporcujeme, připravíme si čtyři lžičky citronové šťávy a rozetřenou sušenou šalvěj.
- 2Kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme šalvějí a v pekáči upečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
- 3Upečeného kapra na talířích posypeme strouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.