Kapr pečený na víně s křenem
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 4lžíceKřen
- 500gramůKapr obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
531 mg
Cukr
463 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krátce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení přeléváme kapra vypečenou šťávou.
- 2Měkké porce upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem a ozdobíme uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.