Kapr pečený s jablky a křenem
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 120gramůKřen
- 2lžíceCitronová šťáva
- 120mililitrůVíno bílé
- 80gramůStrouhanka
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1000gramůKapr obecný
- 300gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osolíme a vložíme do kastrolu. Maso posypeme nastrouhaným křenem smíchaným s oloupanými, nastrouhanými jablky, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Necháme v chladu odležet asi 5 hodin.
- 2Porce kapra vyjmeme, obalíme ve strouhance a zvolna pečeme na pánvi na oleji dozlatova. Potom přidáme křen s jablky a ještě asi 10 minut dopékáme.
- 3Porce kapra upravíme na talíře a navršíme na ně směs jablek s křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.