Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filet z omytého a sušeného kapra bez kůže a kostí pokrájíme na 4-6 podlouhlých kousků. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a kmínem. Na chvíli odložíme. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček si vytřeme olejem.
  • 2
    Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Lahůdkovou cibulku a malý pórek očistíme a pokrájíme na kroužky. K zelenině přidáme sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Zeleninovou směs dobře promícháme. Z čerstvých bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.
  • 3
    Do pekáčku dáme 1/2 zeleninové směsi, na zeleninu poklademe kousky kapra, rybu pokryjeme 2/2 zeleninové směsi a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 35-45 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch pokryjeme 2 plátky tvrdého sýru a pečeme do té doby, až se sýr roztaví a zezlátne.
  • 4
    Porce zeleninového "nákypu" s kousky kapra dáme na talíře a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.