Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem
65 min.
Ingredience
- 220gramůKapr obecný
- 2špetkySůl
- 3špetkyPepř citronový
- 0,5lžičkaKmín celý
- Na vytření a zapečení
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2plátkySýr Eidam cihla 30%
- Zelenina
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1kusCibulka lahůdková
- 1kusPórek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2gramySýr Eidam cihla 30%
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Filet z omytého a sušeného kapra bez kůže a kostí pokrájíme na 4-6 podlouhlých kousků. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a kmínem. Na chvíli odložíme. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček si vytřeme olejem.
- 2Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Lahůdkovou cibulku a malý pórek očistíme a pokrájíme na kroužky. K zelenině přidáme sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Zeleninovou směs dobře promícháme. Z čerstvých bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.
- 3Do pekáčku dáme 1/2 zeleninové směsi, na zeleninu poklademe kousky kapra, rybu pokryjeme 2/2 zeleninové směsi a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 35-45 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch pokryjeme 2 plátky tvrdého sýru a pečeme do té doby, až se sýr roztaví a zezlátne.
- 4Porce zeleninového "nákypu" s kousky kapra dáme na talíře a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.