Kapr pečený s křenem
35 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej stolní
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKapr obecný
- 0,5kusKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji.
- 2Opečené porce podlijeme vínem (nebo vodou) a upečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě (asi 12 minut). Během pečení kapra poléváme vypečenou šťávou.
- 3Měkké porce přeložíme na talíře a posypeme jemně nastrouhaným křenem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.