Kapr po asijsku
40 min.
Ingredience
- 5gramůSolamyl - bramborový škrob
- 240gramůKapr obecný
- 20gramůOlej rostlinný
- 2špetkySůl
- 1lžičkaOcet vinný
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
136 mg
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme a naporcujeme, česnek nakrájíme na plátky.
- 2Porce kapra po obou stranách orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, posypeme zázvorem a plátky česneku. Poté zastříkneme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou dusíme zhruba čtvrt hodiny.
- 3V mezičase si připravíme omáčku. Solamyl smícháme se špetkou soli, octem, dvěma lžícemi vody a sojovou omáčkou.
- 4Když je ryba měkká, vyjmeme ji z pekáče a přeložíme na nahřáté talíře. Na pánev do výpeku vlijeme připravenou omáčku a stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přelijeme jí porce kapra.
- 5Jako přílohu volíme dušenou rýži a salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.