Kapr po cikánsku (minutka)
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůŠunka dušená
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVoda pitná
- 1000gramůKapr obecný
- 100gramůOkurky nakládané
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
517 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra opláchneme a nakrájíme na porce.
- 2Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně osmahneme. Přidáme očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony, krátce je osmahneme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, rajčatový protlak a víno. Vše krátce podusíme a přisolíme.
- 3Porce kapra osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na tuku. Zastříkneme je vodou a krátce podusíme.
- 4Potom ryby vložíme do připravené směsi a vše znovu podusíme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.