Kapr po kavkazsku
45 min.
Ingredience
- 1200gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 5stroužkůČesnek
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžíceBazalka
- 3lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůVíno bílé
- 600gramůBrambory vařené
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra zbavíme hlavy, šupin, ocasu a ploutví, vykucháme ho, opereme a osušíme. Rybu pak zevně i uvnitř osolíme a dáme na míse na 30 minut uložit do chladna. Odleželou rybu pak naporcujeme.
- 2Mezitím utřeme česnek se sladkou paprikou a nasekanou čerstvou bazalkou, směs smícháme se lžící oleje a potřeme s ní rybí porce.
- 3Rybu pak vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl upečené, zalijeme ho citronovou šťávou smíchanou se suchým bílým vínem a dopečeme.
- 4Takto upravenou rybu na talíři přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.