Kapr po novohradsku
40 min.
Ingredience
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1500gramůKapr obecný
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
677 mg
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra opláchneme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce.
- 2Jednotlivé porce potřeme utřeným česnekem se solí a obalíme ve směsi prosáté mouky a mleté papriky.
- 3Maso po obou stranách opečeme v horkém tuku.
- 4Při podávání přeléváme jednotlivé porce kapra výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.