Kapr po srbsku
65 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůBrambory
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramKapr obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
500 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozřízneme, osolíme. Uděláme několik příčných zářezů, do kterých vložíme kousek másla a slaniny.
- 2Na dno máslem vymazaného pekáče klademe plátky osolených brambor, na ně položíme připraveného kapra a pečeme v troubě.
- 3Když se kapr začne péct, poprášíme ho moukou a paprikou. Jakmile se začne opékat kůže, poléváme kapra kyselou smetanou podle potřeby až do upečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.