Kapr po švýcarsku
40 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKapr obecný
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
348 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Potom maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a ve smetaně rozšlehané se žloutky a nastrouhaným sýrem. Porce ihned vkládáme do rozehřátého oleje a po obou stranách je opékáme dozlatova.
- 3Opečené porce urovnáme do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.