Kapr po szegedínsku
45 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 2kusyCibule
- 10gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1kusFeferony
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžičkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 400gramůZelí kysané
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme na sítu okapat.
- 2Z kapra vyřízneme páteř, ploutve a silné kosti. Nakrájíme jej na 12 kousků a osolíme.
- 3Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapří maso, papriku, cukr, ocet, nakrájenou feferonku a zalijeme asi 2 dl vody.
- 4Přiklopíme pokličkou a 6—8 minut dusíme.
- 5Porce kapra opatrně vyjmeme a uchováme v teple.
- 6Do kastrolu přidáme uvařené kyselé zelí, povaříme, přimícháme smetanu rozšlehanou s moukou, znovu povaříme a případně přisolíme.
- 7Porce kapra podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.