Kapr po szegedínsku

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme na sítu okapat.
  • 2
    Z kapra vyřízneme páteř, ploutve a silné kosti. Nakrájíme jej na 12 kousků a osolíme.
  • 3
    Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapří maso, papriku, cukr, ocet, nakrájenou feferonku a zalijeme asi 2 dl vody.
  • 4
    Přiklopíme pokličkou a 6—8 minut dusíme.
  • 5
    Porce kapra opatrně vyjmeme a uchováme v teple.
  • 6
    Do kastrolu přidáme uvařené kyselé zelí, povaříme, přimícháme smetanu rozšlehanou s moukou, znovu povaříme a případně přisolíme.
  • 7
    Porce kapra podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.