Kapr pro mlsné jazýčky
60 min.
Ingredience
- 1kusKapr obecný
- 1lžičkaKmín drcený
- 6plátkůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaSůl
- Náplň
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 60gramůAnglická slanina
- 100gramůUzené maso vařené
- 1kusKlobása ostravská
- 1kusPaprika zelená
- Na podlévání
- 200mililitrůVíno bílé
- 3kusyČesnek
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
45 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme cibule a stroužky česneku a pokrájíme je na plátky. Slaninu, uzené maso pokrájíme na proužky, klobásu na kolečka. Omyjeme papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Vše v míse promícháme.
- 2Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Celého osolíme, posypeme drceným kmínem a naplníme ho připravenou směsí. Břišní dutinu pak dobře uzavřeme nerezovou jehlou.
- 3V pekáčku na plotně rozehřejeme 3 plátky slaniny. Když pustí omastek, položíme na něj kapra, na kapra položíme též 3 plátky slaniny a dáme ho do trouby péct.
- 4Očistíme další 3 stroužky česneku. Do skleničky s bílým vínem zamícháme česnek, sůl a v průběhu pečení budeme kapra vínem polévat. Budeme ho péct z jedné strany 20 minut, pak otočíme a budeme péct dalších 20 minut.
- 5Z upečeného kapra vyjmeme jehlici, naporcujeme ho dáme na talíře i s náplní a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.