Kapr s červeným vínem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3decilitryVíno červené
- 3kusyPaprika zelená
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1,5kilogramyKapr obecný
- 1kusCitrony
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme (i břišní dutinu), pokapeme citronovou šťávou a posypeme drobně nakrájenou petrželkou.
- 2Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. K cibuli poté přidáme pokrájené papriky, zakryjeme pokličkou a podusíme.
- 3Do máslem vymazaného pekáče vložíme kapra, na něj vložíme cibuli s paprikou, podlijeme červeným vínem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.
- 4Pečeme do změknutí masa a celou dobu kapra průběžně poléváme
- 5vínovým výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.