Kapr s červeným vínem

70 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme (i břišní dutinu), pokapeme citronovou šťávou a posypeme drobně nakrájenou petrželkou.
  • 2
    Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. K cibuli poté přidáme pokrájené papriky, zakryjeme pokličkou a podusíme.
  • 3
    Do máslem vymazaného pekáče vložíme kapra, na něj vložíme cibuli s paprikou, podlijeme červeným vínem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.
  • 4
    Pečeme do změknutí masa a celou dobu kapra průběžně poléváme
  • 5
    vínovým výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.