Kapr s kysaným zelím a pomeranči
80 min.
Ingredience
- 100gramůŠalotka
- 2kusyPomeranče
- 600gramůZelí kysané
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 600gramůKapr obecný
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oloupané šalotky nakrájíme na čtvrtky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle v kastrolu. Přidáme kysané zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut. Nakonec k zelí přimícháme dílky oloupaných pomerančů.
- 2Omyté porce kapra rozložíme na zelí a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut.
- 3Porce kapra a zelí s pomeranči upravíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.