Kapr s paprikami a rajčatovou šťávou
45 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusCibule
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300mililitrůRajčatová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce kapra osušíme, osolíme a opepříme.
- 2V pekáči rozehřejeme olej, vložíme připravené porce, opečeme je po obou stranách a vyjmeme.
- 3Do výpeku v pekáčku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Zeleninu osmahneme a zalijeme vodou a rajčatovou šťávou. Do základu vložíme opečené porce kapra a pokrm chvíli dopékáme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Nakonec přilijeme smetanu a jen prohřejeme.
- 5Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.