Kapr se slaninou na grilu
20 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceVíno bílé
- 15gramůČesnek
- 600gramůKapr obecný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
200 mg
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve naporcujeme kapra na tři části.
- 2Každou část potřeme drceným česnekem a prošpikujeme kousky slaniny.
- 3Nakonec kapra pokapeme citrónovou šťávou, posypeme solí a pepřem.
- 4Takto necháme kapra zhruba 3 hodiny v chladničce.
- 5V míse smícháme olej, bílé víno a lžičku citrónové šťávy.
- 6Kapra grilujeme přibližně 5 minut, potíráme jej připravenou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.