Kapr se smetanou a bílým vínem
30 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPetržel - nať
- 1lžičkaKečup
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůKapr obecný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo a kapra na něm po obou stranách opečeme.
- 3Smetanu smícháme s moukou a vínem, přidáme kečup, worcester, sůl a přilijeme na opečené porce. Necháme několik minut zapéci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.