Kapr smažený v pivním těstíčku
35 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10lžicMouka pšeničná hladká
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusVejce slepičí
- 1kilogramKapr obecný
- 120mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
46 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
20 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstíčko. Smícháme 8 lžic mouky, 1 špetku soli, 1 rozšlehané vejce a pivo.
- 2Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme 2 špetkami soli a posypeme pepřem. Poté obalíme ve 2 lžících mouky a protáhneme připraveným těstíčkem.
- 3Kapra smažíme v rozpáleném oleji na mírném plameni, aby se porce dobře propekly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.