Kapr smažený v sýrovém těstíčku
40 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 20gramůSůl
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 80gramůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 70gramůSlanina vepřová
- 150mililitrůMléko polotučné
- 200gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
280 mg
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Nakrájíme jej na porce, mírně osolíme a opepříme.
- 2Z vajec rozšlehaných s mlékem, z mouky a strouhaného sýru připravíme těstíčko, do něhož zamícháme na velmi malé kostičky nakrájenou slaninu.
- 3Jednotlivé porce kapra smáčíme v těstíčku a zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.
- 4Po usmažení kapra ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.