Kapr smažený v žampionovém těstíčku
40 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 20gramůSůl
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 140gramůŽampiony čerstvé
- 0,5decilitrVíno bílé
- 2lžíceOlej stolní
- 120gramůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
420 mg
Cukr
418 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Maso nakrájíme na porce, mírně osolíme a opepříme.
- 2Z vajec rozšlehaných s vínem, z prosáté mouky, očištěných, omytých a na plátky nakrájených žampionů a trochy oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.
- 3Po usmažení kapra ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.