Kapr v koprové omáčce
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1litrVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramKapr obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5litrVývar rybí
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme, vložíme do 1 l vody, přidáme bobkový list, 50 g másla, sůl a vše povaříme asi 30 minut.
- 2Potom přidáme omytého, naporcovaného kapra a zvolna vaříme ještě 15 minut.
- 3Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z ryby. Přidáme jemně nasekaný kopr a uvařené porce kapra. Necháme jen přejít varem.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.