Kapr v mrkvi
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaCukr krupice
- 1hrnekVoda pitná
- 600gramůKapr obecný
- 4kusyMrkev kořen
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a chvíli necháme proležet.
- 2Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev a bez podlití mícháme.
- 3Když mrkev změkne, přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku a koření. Vložíme porce kapra, mírně podlijeme vodou a společně dusíme.
- 4Nakonec podle chuti přisolíme, okyselíme a přisladíme.
- 5Pokrm můžeme podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.