Kapr v omáčce
40 min.
Ingredience
- 650gramůKapr obecný
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- Omáčka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůKrabí tyčinky
- 1lžičkaSůl
- 30gramůKopr čerstvý
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
70 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
241 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, omyjeme ve studené vodě, nakrájíme na podkovy silné 2 cm. Naskládáme je na olejem vymazaný plech, osolíme, pokapeme olejem, potom citronovou šťávou a zatím necháme stranou.
- 2Omáčka: v mixéru rozmixujeme víno, krabí tyčinky, přidáme máslo a vejce, olej, podle chuti sůl, pepř a ještě rozmixujeme. Do rozmixované omáčky přidáme nasekaný kopr, zamícháme a omáčkou polijeme ryby na plechu. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme 20-25 minut.
- 3Upečené vytáhneme z trouby, necháme 10 minut přikryté uležet a potom dělíme porce na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.