Kapr v rajčatové omáčce
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 40gramůTuk
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1kilogramKapr obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
294 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a necháme osmahnout.
- 2Potom přidáme papriku a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným s 0,3 l vody. Vše povaříme a podle chuti osolíme, okyselíme a osladíme.
- 3Do omáčky vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme ještě 10-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.