Kapr v rajčatové šťávě
40 min.
Ingredience
- 50gramůOlej stolní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25litrRajčatová šťáva
- 500gramůKapr obecný
- 1kusCitrony
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra stáhneme z kůže, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme krátce odležet.
- 2Jednotlivé porce pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme máslo a podlijeme rajčatovou šťávou (zředěným rajčatovým protlakem). Vše krátce podusíme.
- 3Podáváme s bramborovými hranolky nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.