Kapr v trojobalu pečený v troubě
170 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 4lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 130gramůStrouhanka
- 500gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
403 mg
Cukr
946 mg
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme 1/2 hodiny marinovat, během marinování porce obracíme. Poté porce vyjmeme, osolíme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- 2Do většího pekáče vlijeme rozpuštěné máslo a olej (1 lžíci tuku odložíme), vložíme porce obaleného kapra, zakapeme odloženým tukem a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme.
- 3Zhruba po 20 minutách porce v pekáči obrátíme a pečeme asi 1 hodinu. Porce v pekáči podle potřeby obracíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.