Kapr v trojobalu pečený v troubě

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
403 mg
Cukr
946 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme 1/2 hodiny marinovat, během marinování porce obracíme. Poté porce vyjmeme, osolíme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  • 2
    Do většího pekáče vlijeme rozpuštěné máslo a olej (1 lžíci tuku odložíme), vložíme porce obaleného kapra, zakapeme odloženým tukem a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme.
  • 3
    Zhruba po 20 minutách porce v pekáči obrátíme a pečeme asi 1 hodinu. Porce v pekáči podle potřeby obracíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.