Kapr vařený na modro
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,13litrOcet vinný
- 3lžíceZelenina kořenová
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1kusCitrony
- 1kusKapr obecný
- 1kusSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
80 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut.
- 2Kapra naporcujeme. Zacházíme s ním velmi opatrně, abychom z něj nesetřeli sliz. Porce rozložíme na plochou mísu, přelijeme je vřelým octem a necháme vařit.
- 3Rybu vyjmeme lopatičkou, pokládáme na nahřátou mísu a podáváme ozdobenou dílky citrónu s petrželovým máslem a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.