Kapr vařený na modro

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
80 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut.
  • 2
    Kapra naporcujeme. Zacházíme s ním velmi opatrně, abychom z něj nesetřeli sliz. Porce rozložíme na plochou mísu, přelijeme je vřelým octem a necháme vařit.
  • 3
    Rybu vyjmeme lopatičkou, pokládáme na nahřátou mísu a podáváme ozdobenou dílky citrónu s petrželovým máslem a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.