Kapr zapečený na pivu
55 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Kapra očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, necháme vcelku, okmínujeme, posypeme bazalkou a osolíme. Dovnitř kapra dáme plátky citronu a maso zajistíme proti rozevření například párátky.
- 3Kapra vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení rybu poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- 4Vypečenou šťávu dochutíme pepřem a solí, rybu naporcujeme a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.