Kapr zapečený na pivu

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Kapra očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, necháme vcelku, okmínujeme, posypeme bazalkou a osolíme. Dovnitř kapra dáme plátky citronu a maso zajistíme proti rozevření například párátky.
  • 3
    Kapra vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení rybu poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 4
    Vypečenou šťávu dochutíme pepřem a solí, rybu naporcujeme a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.